Призова депутатите да проконтролират финансовото министерство и Сметната палата

“Всички депутати са част от партиите, които нагло са се облагодетелствали. Нали всички са в кюпа, как ще се киснат сами? Класически “Параграф 22.” Това написа Слави Трифонов във фейсбук в деня за размисъл, цитирайки разследването на “Труд”, че държавните субсидии за политическите сили са завишавани още от 2002 г. Тази седмица “Шоуто на Слави” изнесе данни, че само за 2018 г. са отпуснати 6,5 млн. лв. над 11-те лева на действителен глас.

“Мълчанието на партиите по това скандално разкритие всъщност е още едно доказателство, че те са получавали незаконно десетки милиони левове от нашите пари”, посочи шоуменът.

 

Трифонов призова депутатите незабавно да попитат финансовия министър “защо не е спазен законът и защо са раздадени повече пари на партиите” и “да се заинтересуват и как Сметната палата е осъществявала пряко контрола върху субсидиите”.

“Сега ще разберем кое стои на върха за българските народни представители – личният финансов интерес на депутатите и партиите или интересът на суверена”, коментира той.

 

През 2018 г. депутатите са получили също над 6 милиона лева към заплатите си, за т.нар. “представителни”, обяви още Слави Трифонов.