Президентът на САЩ Доналд Тръмп омаловажи неотдавнашните ракетни опити на Северна Корея, като изпрати туит от Токио, че те не го тревожат - макар че тревожат Япония, предаде Асошиейтед прес.

Освен това президентът е уверен, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун ще удържи на обещанието, което му е дал.

"Северна Корея изстреля няколко малки оръжия, които обезпокоиха някои от моите хора и други, но не и мен. Аз имам доверие, че Председателят Ким ще удържи на обещанието си към мен", написа Тръмп в Тwitter.

Посланието влезе в противоречие с изявлението на президентския съветник за националната сигурност Джон Болтън, който заяви пред репортери вчера, че изпитанията на ракети с малък обсег са нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Тръмп прикани Япония да инвестира в САЩ

Президентът Тръмп, който е на държавна визита в Япония, изпрати туита рано тази сутрин, преди да се присъедини към японския премиер Шиндзо Абе за игра на голф. Двамата ще наблюдават заедно финалния мач на турнир по сумо. Тръмп планира да подари на победителя трофей, произведен в САЩ. "Купата на президента" предварително предизвика интереса на медиите с внушителните си размери - височина близо 1,5 м и тегло около 30 кг, според Белия дом.