Шампионът Байерн разби третия в крайното класиране РазенБалшпорт Лайпциг с 3:0 на „Олимпиащадион“ в Берлин и спечели за рекорден 19-и път Купата на Германия при 23-ото си участие на финал в надпреварата. Роберт Левандовски (29, 85) и Кингсли Коман (78) вкараха головете за баварците, които записаха дубъл този сезон. Това беше последен мач за Франк Рибери и Ариен Робен с екипа на Байерн. Французинът си тръгва след 12-годишна вярна служба, а холандецът след 10-годишен престой в Мюнхен.

Отборът от Лайпциг започна по-активно и в 11-ата минута имаше шанс да поведе в резултата, но Мануел Нойер отрази удар на Юсуф Поулсен, след което топката се отби в гредата и впоследствие бе изчистена от защитник. Постепенно баварците изравниха играта и в 29-ата минута поведоха след гол на Роберт Левандовски с глава.

Три минути преди края на първата част Кингсли Коман беше изведен зад отбраната на „червените бикове“, напредна и шутира, но топката беше изчистена в последния момент от Ибрахима Конате. Две минути след това след центриране от корнер вратарят Гулачи предотврати ново попадение.

Малко след почивката Тимо Вернер бе отчаян от Нойер, който първо спаси удар с крак, а след това и добавката с дясната си ръка. Саксонци продължиха да натискат, но по-опасните положения бяха пред тяхната врата. Гулачи се отличи с блестящи намеси, а неточни удари отправиха още Мюлер и Левандовски.

Така се стигна до 78-ата минута, в която Кингсли Коман получи топката отдясно в наказателното поле, освободи се от защитниците и с удар от близка дистанция вкара втори гол за баварците. След още седем минути Левандовски успя да открадне топката в центъра на терена, напредна и оформи крайния резултат.