Цената на бойното стрелбище, намиращо се до Руския пазар в Пловдив, падна под половин милион. Голямата база, разположена върху парцел от близо 5 декара, е пусната отново на търг с първоначална цена от 480 320. Само преди няколко месеца бе направен опит за продажба на цена от 684 006 лева, ала желаещи няма. 

Имотът е с площ от 4977 кв.метра, върху които има построени две сгради, като едната е с РЗП от 967 кв.м, а другата - бойно стрелбище с площ от 1107 кв. 

Базата е известна като старото гарнизонно стрелбище в системата на Организацията за съдействие на отбраната (ОСО), но след като организация за военно-приложни спортове губи функциите си след 1992 година, минава в пределите на Гражданска защита. След вторичното преструктуриране на дирекцията към Пожарната, към този момент останалата част в ляво функционира именно към "Пожарна безопасност и защита на населението".

Обекта представлява едноетажна масивна постройка, която е изградена от носеща стоманобетонова конструкция - греди и колони. Състои се от стълбищна клетка, помещение пред самото стрелбище и три коридора за стрелба.  

От държавна частна собственост по неведоми пътища имотът е попаднал в ръцете на дружество за хартия и опаковки "Импас-93" ЕООД, което от своя страна е натрупало множество дългове, поради което към този момент имото е изкаран на пазара от частен съдебен изпълнител.

Фирмата на Иван Божиков е с капитал от 5000 лева, има задължения за 206 000 лева към 2017 и има три наложени запора - в полза на банка за 250 860 лв, в полза на конкурентната фирма "Ди ес смит България" АД за 34 049 лева и в полза на НАП. Именно за удовлетворение на дълга на фирмата конкурент е инициирана публичната продан. Търгът ще се проведе на 19 май, като тогава ще стане ясно дали този път ще има купувач за голямата база. 

Междувременно амбициозният проект, който предвиждаше край Колодрума да бъде изграден най-големият стрелкови комплекс в България, бе замразен трайно. Повече за идеята и към моментната невъзможност за нейната реализация.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочетете още
  • 15:00 Тотален Big Brother в Пловдив! Монтираха нови камери на патрулките, ето за какво ще следят
  • 16:45 Бесните на МОН абитуриенти излизат на протест в понеделник!
  • 08:00 Ден за размисъл – политиците запазват радиомълчание
  • 13:00 Младите лекари на Пловдив: Д-р Гочев в надпревара с времето за всеки пациент в Спешното