За поредната телефонна измама съобщават от полицията в Хасково.

85-годишна жена от село Стамболийски е станала жертва на телефонна измама. На 23-ти около 16 часа в РУ Хасково е получено съобщение от 54-годишен жител на село Нова надежда, който съобщил, че е бил въведен в заблуждение от лице, представящо се за свещеник.

Той бил изпратен до църквата в село Стамболийски, където приел плик с пари. По пътя му към Хасково обаче му позвънили да върне парите на жената. Мъжът изпълнил инструкцията, но не открил старицата. Тогава мъжът се усъмнил, че е възможно да е попаднал в схема за измама и сигнализирал в хасковското управление.

Малко по-късно на тел.112 е получено съобщение от 33-годишен хасковлия, който заявил, че измамената била баба му. В плика полицаите открили 3 860 лева, които жената предала уж на лекар. Схемата, по която била измамена била за спешна операция. Подобно обаждане било получено и предния ден в РУ Димитровград. 59-годишен мъж от село Длъгнево също бил подмамен от „свещеник“ на име Николай.

Той го изпратил да вземе плик с пари от мъж от спирка в с.Горно Брястово. За тях мнимия свещеник му заявил, че ще трябва да ги отнесе до Русе, тъй като парите били дарение за деца в неравностойно положение. И тук съобразителността на мъжа му подсказала, че възможно да е измама и сигнализирал в управлението, където се оказало, че в плика имало 4000 лева. До момента стареца, предал парите е неизвестен.

Работата по случая продължава.