Работещите родители ще трябва да броят средно хилядарка за лятна занималня на децата си, ако баба, дядо или комшийката не могат да ги гледат през ваканцията, пише „Монитор“. Срещу тази сума детските центрове ще забавляват хлапетата с различни игри и ще им помагат да затвърдят учебния материал.
 

Целодневното посещение в занималня в столицата за един месец излиза между 230 и 380 лв. Ваканцията на учениците от 1-ви до 4-ти клас започва с деня на детето и продължава до 15 септември. Това означава, че родителите ще трябва да приготвят между 700 и 1200 лв. за занималнята през целия период. В таксите обаче не са включени обядът на хлапетата, ежедневни екскурзии, посещения в кина, галерии, театри или пък различни спортове. Това води до значително повишаване на сумата, която родителите ще трябва да заделят за тяхното дете.

В един от центровете в столицата малчугани ще могат да играят на народна топка или сляпа баба, да скачат на въже и ластик и да затвърждават материала по български език и литература и по математика срещу 250 лв. на месец. Ако майките не успеят да приготвят нещо за обяд на децата си, ще трябва да доплащат