Компаниите обединяват усилия за разширяване на портфолио от услуги

HeleCloud и Getronics, доставчик на ИТ услуги, обявиха технологично партньорство между двете компании в областта на Публичните облачни услуги (Public Cloud services). Технологичният консултант в платформата на Amazon Web Services (AWS) със своите задълбочени познания и опит ще подкрепя клиентите на Getronics в предвиждането, проектирането, доставянето, имплементирането и управлението на облачните решения чрез „Център за високи постижения“ в областта на AWS (Amazon Web Services „Centre of Excellence“).

„Ние сме повече от две страни в едно партньорство – заедно ще внедрим иновации и ще изградим възможности в платформата на AWS, от които клиентите на Getronics ще могат да се възползват в пълна степен. За HeleCloud възможността да работим в екип с една от най-успешните и бързоразвиващи се ИТ компании е много вълнуваща“, каза Добромир Тодоров, главен изпълнителен директор на HeleCloud.

Първоначалният фокус на партньорството ще бъде насочен към европейския пазар и по-конкретно към сферите, в които Getronics има значително влияние като търговия на дребно, туризъм и транспорт, финансови услуги и здравеопазване

HeleCloud и Getronics ще работят заедно по създаването на вертикални решения за съответните пазарни сегменти и по разширяването на съществуващото портфолио чрез включването на AWS услуги. Кампанията ще се фокусира върху множество хоризонтални и вертикални предложения като технологично консултиране, услуги по управление и технологични обучения.

„Съществува значителен интерес от страна на клиентите към публичните облачни услуги на платформата AWS. Добавяйки възможностите на AWS в портфолиото ни, ние добавяме избор за нашите клиенти, което е и най-правилният отговор на интереса им и настоящата тенденция към използване на публичния облак“, коментира Марк Куук, заместник-председател на Getronics групата.

Внедряването на облачни услуги се разраства бързо сред бизнеса в Европа, но съответните умения за реализиране на проектите са недостатъчни. Екипът на HeleCloud притежава необходимите знания, умения и опит в областта на облачните услуги, с които подпомага клиентите си при реализиране на проектите.