„Голямо сърце“ за събиране на пластмасови капачки има от днес пред Областна администрация в Хасково.
Идеята е на Младежкия областен съвет за иновации при Областния управител. Днес Станислав Дечев, заместникът му д-р Стефка Здравкова и членове на съвета символично поставиха началото на благотворителната инициатива.

„Нашето Правителство одобри средства в размер на 1 милион и 200 хиляди лева за купуване на 50 кувьоза и 15 апарата за дихателно подпомагане. Както знаете, до сега пластмасовите капачки, събирани в големите сърца в цялата страна, бяха именно за подпомагане на отделенията по неонатология. Сега когато Правителството обезпечи с такава апаратура болниците, предстои да изберем кауза, за която ще бъдат дарявани средствата от предадените капачки в Хасково. Оставам това решение на инициаторите за „Голямото сърце – членовете на Младежкия областен съвет за иновации“, каза областният управител на Хасково.
Станислав Дечев разказа, че именно младите хора са настоявали да бъде поставено сърцето, а той само е изпълнил тяхното решение. „Подкрепям всяка младежка инициатива, която възпитава и е в полза на хората“, обобщи областният управител на Хасково.

Още при поставянето на Сърцето няколко млади семейства донесоха събраните капачки. При напълването му ще бъде съобщена и благотворителната кауза, избрана от Младежкия областен съвет за иновации, увериха инициаторите Антон Атанасов и Стоян Митев.