Бившият национал Гошо Гинчев връчи купата и златните медали на шампионите на 18-ия турнир на детските градини, организиран от ДФК „Лъвчетата 1997“. На финала в Зимен дворец на спорта ДГ №51 „Щурче“ с треньор Иван Гогов победи с 5-3 ДГ №50 „Зайчето Куики“ с треньор Алексей Степанов.

„Най-напред искам да поздравя всички деца от името на Министерството на спорта. Пожелавам ви да надминете Стоичков, Бербатов и Георги Аспарухов-Гунди. Спортувайте, мечтайте, дерзайте и слушайте повече наставленията на треньорите и по-малко на родителите. Благодаря специално на президента на „Лъвчетата“ Венцислав Гаврилов за невероятната възможност, която предоставя на вас децата да играят футбол в този турнир“, заяви Гинчев, който е съветник на Министър на спорта и член на Борда на директорите на Академика 2011.

Шампионът за 2019 г. бе излъчен в конкуренцията на 62 отбора от 4-ите групи на детските градини. Подгласниците бяха наградени от г-жа Виолета Тодорова, общински съветник. Тя подари на всички отбори български знамена и книжки за историята на София и родината. Турнирът е по проект „Футболни таланти“, който е част от кампанията „София – европейска столица на спорта“, и се провежда по Програмата за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община.