Трагедия потресе Сатовча. 27-годишният Валентин Качанов бе намерен мъртъв в канал край град в Англия, след тримесечно издирване. Това съобщава полицията в Есекс. Валентин заминал на гурбет преди 4 години, но в края на февруари спрял да се обажда на близките си. 

Започнало търсенето му и преди няколко дни край градче, източно от Лондон, в канал е открит труп на мъж. Оказало се, че трупът е на издирвания Валентин. Черната новина потресе съселяните му. Съкрушеното от мъка семейство няма пари да го докара, за да го погребе в родното село, затова негови близки започнаха кампания за събиране на средства., казаха приятелите му пред струма.ком. Всеки, помага с каквото може. Според лондонски вестници има арестуван за смъртта на Валентин.

Резултатите от изследването след смъртта са неубедителни и ще бъдат проведени допълнителни тестове, съобщават още от полицията. Експертизите не са открили очевидни индикации за участие на друга страна в смъртта на Валентин.

22-годишен мъж от Грейс е бил арестуван по подозрение в убийство, но е бил освободе. 

Арестувахме мъж във връзка с продължаващото ни разследване за изчезването на 27-годишния Валентин Качанов от Уест Търрок. 22-годишният мъж от Грейс беше арестуван в понеделник 29 април по подозрение в убийство и освободен под гаранция до четвъртък, 23 май, предават от полицията. 

Валентин за последен път е видян в петък, 8 февруари, в търговския център на Лейксайд в 10 часа сутринта.