Къщите на ската на Максуда трябва да паднат, за да можем да укрепим ската. Това заяви кметът на Варна на мястото на срутването на земни маси от ската на най-голямата ромска махала в града. По-рано свлачище затвори трасето на новия бул. „Левски“ в този участък.

Портних обяви, че ще бъде съборена къщата , чиято основа се свлече на пътното платно. Кметът разпорежда това, въпреки че Върховният административен съд е спрял със свое решение събарянето на къщите в Максуда, които общината смята за незаконни. Съдебното решение е получено преди два дни, като общината е обжалвала веднага.

Кметът заяви, че тъй като става въпрос за извънредна ситуация, къщата, в която живеят по адресна регистрация 4 души, ще бъде съборена въпреки него.

Иван Портних обяви също, че и останалите къщи по ската на махалата трябва да паднат, за да бъде укрепен.

Той добави, че по границата на ромската махала ще бъде поставена ограда, за да не може вече да се изхвърля боклук по ската.

„Там не може да влезе пожарна, полиция...“, коментира Портних и добави, че по тази причина там ще се прави обслужващ път.

Над 200 къщи са съборени вече в Максуда, трябва да се съборят още 10 – 15, каза още кметът на Варна.

„Слабо ме вълнува, дали ще протестират. Не може стотици хиляди да сме заложници на такова безумие!“, заяви Портних и уточни, че в следващите дни ще бъдат премахнати всички къщи, които общината смята за незаконни.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html