Кент. Найджъл Фарадж е бил принуден да потърси убежище в автобуса на кампанията си, след като е бил преследван от група хора, "въоръжени" с млечни шейкове, пише британският национален ежедневник The Guardian, като уточнява, че инцидентът се е случил в Кент.
"Лидерът на Партия "Брекзит" и неговият екип от кампанията изглеждаха решени да избегнат повторение на събитията от Нюкасъл от понеделник, когато той беше облян в бананов и карамелов млечен шейк след изнасянето на реч", пише вестникът.
След обиколка на Дартфорд и Грейвсенд преди изборите за Европейски парламент, нещата се объркаха за Фарадж в Рочестър, където трима млади мъже, носещи качулки, бяха забелязани да се приближават към него с шейкове. Поради тази причина Фарадж е останал блокиран в автобуса. "В крайна сметка той слезе от него, но остана близо до превозното средство", поясняват от редакцията.
Говорейки пред репортери в Кент, Фарадж заяви: "Утре (четвъртък, 23 май) е голям ден... Не знам дали проучванията на общественото мнение са правилни, но ако са, то Партия "Брекзит" може да спечели и то много силен вот.Това може да промени целия политически дневен ред, смятам, че е доста вълнуващо". Той обаче отказа да отговори на журналистически въпрос дали носи със себе си резервен костюм.

Превод и редакция: Тереза Герова