София. Екипи на „Пътна полиция“ ще бъдат разположени на всички по значими места, където ще се събират абитуриентите. Това каза зам.-началник на Отдел „Пътна полиция“ към СДВР комисар Любомир Костадинов по време на брифинг за предприетите мерки във връзка с предстоящите абитуриентски балове, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„45 са обектите, които трябва да бъдат охранявани на територията на София. „Пътна полиция“ ще разположи екипи на всички по значими места, където се събират учениците. По отношение на храм-паметника „Александър Невски“ трябва да ви обърна внимание, че Светият синод и Столична община забраняват събирането на групи от хора там, без разрешението на тези две институции. Молбата ми е да не се оскверняват храмовете и другите места с нецензурни действия от страна на абитуриентите. Иначе няма да пречим на никого да се събира на местата, които са посочени. Засега „Александър Невски“ не е посочен от нито едно училище“, обясни той.
„На всички ключови кръстовища ще бъде разположен екип на „Пътна полиция“, ще има и мотопатрули, така и колегите от охранителна полиция ще ползваме, където при нужда ще се намесват, за да не се пречи на всички участници в движението. От утре до 27 май на изходите и входовете на магистралите ще има разположени екипи“, каза още Костадинов.
Теодора ПАТРОНОВА