Снимка: "Петел"

Най-големият инфраструктурен проект от десетилетия насам във Варна се оказа в поредната сложна ситуация - хем е пуснат за "употреба", хем не е въведен в експлоатация, пише Moreto.net.

Крайният срок за довършване на варненския булевард "Левски" бе променян няколко пъти, а финалното обещание, че ще е готов до края на април, бе спазено...., но не свъвсем.

Сега, почти месец по-късно, след първия по-интензивен дъжд, излязоха и първите проблеми - свлечени земни маси, пропаднал стълб за улично осветление, наводнени участъци и т.н.



Според извънредно прессъобщение, изпратено късно снощи от Община Варна, касаещо щетите от дъжда, проблем със строителството няма, а щетите се дължат на факта, че обектът все още не е приключен и по него се работи.

Нещо повече - в съобщението изрично се посочва, че булевардът все още не е въведен в експлоатация, нищо, че от същата пресслужба преди месец изпратиха съобщение, как лично кметът Иван Портних и премиерът Бойко Борисов пускат движението по булеварда.

Изпратеното снощи съобщение обаче изкарва на преден план въпроса доколко е законно пускането на движението по булеварда без обектът да е въведен в експлоатация и без да има задължителните акт 16 и 17.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html