Силният проливен дъжд и градушката във Варна във вторник вечерта нанесе щети в града. Директорът на Пожарната във Варна комисар Тихомир Тотев съобщи в ефира на „Здравей, България”, че са постъпили постъпиха 7 сигнала за щети и произшествия, причинени от проливния дъжд и силния вятър.

„Девет екипа на пожарната се справиха със ситуацията за около 2 часа. Лошото време не ни изненада. Имаше един паднал клон и 5 наводнени обекта”, каза директорът на Пожарната във Варна комисар Тихомир Тотев

Късно вечерта във вторник служители на Общинска администрация са направили обход на щетите, съобщи заместник-кметът на Община Варна Христо Иванов.

„Имаше точки в града, по основни булеварди, където се бяха образували големи локви. Имаме дежурни екипи от страна ВиК и от страна на фирмата, която поддържа дъждовната канализация, които реагирах своевременно.  Не са констатирани щети по градската инфраструктура. Има наноси, които днес ще бъдат изчистени. От днес започва и интензивна профилактика на дъждоотводнителната система по тези булеварди и точки, които вчера бяха затлачени вследствие на интензивния дъжд ”, каза Христо Иванов.