Носителят на Купата на Италия Лацио и гостуващият Болоня завършиха 3:3 под проливния дъжд на „Олимпико“ в последен мач от 37-ия кръг в Серия „А“. Така кръг преди края Болоня си гарантира оставането в елита.

Преди мача Сергей Милинкович-Савич получи награда за най-добър полузащитник в Серия „А“ през сезон 2018/2019 и остана резерва, но по-късно се появи в игра и вкара един от головете.

През първата част имаше само едно попадение и то бе дело на Хоакин Кореа (13) след асистенция на Лукас Лейва.

След почивката гостите направиха пълен обрат в рамките на по-малко от две минути. Първо Родриго Паласио асистира на Андреа Поли (50), а секунди след това подаде и на Матия Дестро (51) за 1:2.

„Орлите“ отвърнаха с красив гол на Бастос (59) след пас на Имобиле, но Болоня отново поведе с попадение на Орсолини (63), възползвал се от подаване на Дестро. Точката за домакините осигури тъкмо Милинкович-Савич (80), появил се в игра 7 минути преди това и реализирал от пряк свободен удар.

След ремито Болоня събра 41 точки на 12-ото място и остава на 4 пред Дженоа, който е първият тим под чертата. Така домакинството срещу Наполи във финалния кръг е без значение за оцеляването на тима. Лацио е осми с 59 точки и остава на 4 след градския съперник Рома, който е шести и заема последната квота за Лига Европа. „Орлите“ обаче ще участват в този тирнир като носители на купата на страната.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019