5 катастрофи са станали през почивните дни в Хасковска област, съобщават от полицията.

С фрактура на десен крак и лява ръка е 71-годишна пешеходка след произшествие. Инцидентът е станал вчера в 10 часа на булевард „3 март“ в Димитровград. 78-годишна водачка на лек автомобил „Опел“, при наличие на пешеходна пътека тип „зебра“, сигнализирана с пътен знак и маркировка не е пропуснала пешеходката и е реализирала ПТП. От удара, пострадалата е без опасност за живота, прегледана и освободена за домашно лечение.

Още една катастрофа е осъществена вчера. В 10,20 часа на третокласен път между селата Лясковец и Зимовина се е движил с „Опел“ 69-годишен водач от село Гарваново. Поради несъобразена с пътната обстановка и релефа на пътя скорост, водачът е загубил контрол, излязъл е извън платното и се е ударил в мантинела. Последвал е удар в дърво и преобръщане в крайпътна нива. От удара е пострадала возещата се в колата 67-годишна хасковлийка – с фрактура на дясно рамо. Водачът е с контузия на главата и ляв крак в областта на таза. Образувано е досъдебно производство.

Отнето предимство е довело до ПТП на 18-ти. В 12,20 часа до ханче „Клокотница“ към Хасково, 18-годишен водач от Димитровград на лек автомобил „Ауди“ е предприел маневра завой наляво и е отнел предимството на изпреварващ го мотоциклет „Ямаха“, управляван от 25-годишен хасковлия. При произшествието е пострадал моториста, който при преглед е установено, че е с навяхване на десен глезен и натъртване на дясно коляно. Съставен акт.

Неспазен пътен знак е довел до катастрофа в Свиленград. На 17-ти в 10 часа до Метан станция в града, 86-годишен гръцки водач на лек автомобил „Мазда“ не е спазил знак „Стоп“ при излизане от станцията и е отнел предимството на лек автомобил „Ленд Роувър“, управляван от 56-годишен свиленградчанин. От удара между тях са пострадали двамата водачи: българският, който е с разкъсна рана на главата и гръцкия – с натъртване на ляв крак и болки в таза. Съставен акт.

Същия ден в 18,40 часа в Хасково, отнето предимство е причинило още едно произшествие. На булевард „България“, 42-годишен мъж с лек автомобил „Дачия“ не е дал предимство на пешеходна пътека на 27-годишна хасковлийка. От удара, жената е с травма в областта на гръдния кош. Прегледана и освободена за домашно лечение.