Ейбар и шампионът Барселона завършиха зрелищно 2:2 в мача си от последния 38-и кръг на испанската Примера дивисион, а Лионел Меси почти си гарантира "Златната обувка".

Марк Кукурела (20) изведе домакините напред в резултата, но Лионел Меси (31, 32) бързо направи пълен обрат след асистенции на Артуро Видал и Иван Ракитич.

Крайният резултат бе оформен още в края на първата част, когато аржентинецът Пабло де Бласис (45) се разписа за 2:2. След почивката нито един от съперниците не успя да реализира някое от положенията и се стигна до по подялба на по една точка.

След равенството Барселона завърши с 87 точки на върха и на 19 пред Реал, а Ейбар остана 12-и с 47 точки.

Меси има 36 гола в рамките на Примера, с което почти си гарантира “Златната обувка” за най-добър голмайстор в Европа. Единственият му конкурент е Килиан Мбапе, който има с четири по-малко, но и му остава един двубой за ПСЖ срещу Реймс във френската Лига 1.

Общо Меси има 50 гола и над 20 асистенции във всички надпревари през настоящия сезона, който ще завърши за каталунците след седмица с мач срещу Валенсия във финала за Купата на Краля.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19