Поредна малоумна постъпка на столичен ученик разбуни социалната мрежа. Снимка с дивотията, която би могла да му коства живота, беше публикувана във Фейсбук.
 
На нея се вижда хлапакът с раница, заловил се с ръце и крака за задната част на трамвай по линия номер 7.
 
Това, разбира се, не е първият подобен случай. Въпреки многократните предупреждения за рисковете на такова гратисно возене, много младежи смятат, че това е начинът да се демонстрира геройство.
 

 

 

 


Още по-странното е, че възрастни коментиращи наистина смятат такова поведение за геройска постъпка. „Едно нормално дете да видя, баси“, коментира мъж. „Сегашните деца са егати смотаните мишки, висящи пред разни монитори и плейстейшъни. Този малкия някак си се е измъкнал от матрицата. Поздравления!“, добавя друг.
 
Все пак разтревожените за живота на младежа се повече. „Търсач на силни усещания, но ако падне и се натроши ще погнат ватмана. Ще го питат дали го е видял и защо не го е разкарал от там. Не му е мястото там, но ще си го изяде някой път. Не му го пожелавам“, посочва коментиращ.
 
„Лай*ьо, голямо нещо е направил! Като си счупи празната глава, може и да му дойде акъла!“, възмущава се майка.
 
„Когато оцениш живота си на 1,60 лв.!“, обобщава ситуацията потребител.
 
Междувременно се оказа, че момчето се е превърнало в сензация във Фейсбук.
 

 

 

 


Самоличността му набързо е разконспирирана в коментарите – един младеж посочва, че това е братовчед му, а девойка направо посочва и профила му. Името на ученика е Калоян.