Валери Симеонов: Важни са реално свършените неща и прагматизма в политиката

Симеонов припомни за изграждането на границата с Турция, спряла мигрантския поток и за акциите по морето, довели до това в бюджета на държавата да влязат няколкостотин млн. лв.

Голяма част от еврорегламентите досега ощетяват България, обяви водачът на листата на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов"

Противопоставям се на всички, които унижават българското национално достойнство. Това каза в разговор за работата си като политик Валери Симеонов в предаването „Събуди се” на Нова телевизия тази сутрин.

Той обаче определи като водещ приоритет в своята работа реално свършените неща, това, че е човек на действието и прагматизма в политиката. Припомни както изграждането на границата с Турция, спряла мигрантския поток, така и акциите по морето, довели до това в бюджета на държавата да влязат няколкостотин милиона лева. Беше категоричен, че така, както работи в България, ще работи и в Европейския парламент.

Водачът на листата на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” посочи като важна част от работата на един български представител в Европейския парламент правото на информираност и контрол – нещо, което не се забелязва при досегашните евродепутати.

„Важно е да се прави обективна оценка за въздействието за България за всеки един нормативен документ, и то още когато той влиза за разглеждане, в началото на процеса”, подчерта Валери Симеонов. Защото, по думите му, голяма част от регламентите досега ощетяват България. Особено българския дребен и среден бизнес, когото Валери Симеонов беше категоричен, че коалицията му представлява. Той даде пример с евродирективи, чието изкривено прилагане позволява, например у нас, да се произвеждат до 30 л домашна ракия при намален акциз, докато при останалите държави се разрешава до 60 литра. Или директива за лекарствените средства, която заплашва да унищожи малките аптеки.

Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” се явява на предстоящите избори за български представители в Европейския парламент с № 1 в бюлетината.


В категории: Евроизбори'2019