Стефани през лятото прелита с кайтсърф по морските вълни, а през останалата част на година препуска със своя лонгборд по Софийските улици. Не си представя и ден без усещането, което й носи тази привидно простичка дъска на 4 колела. За децата с двигателни затруднения емоцията от карането на този лонгборд е само мечта. Стефани обаче намира начин как да я превърне в реалност.  Така създава параборд.

„Няма подобно нещо в България, това беше първата водещата причина и второто нещо, което се замислих след като видях снимката е всъщност има ли някакви съоръжения за деца в България. Аз лично с борда срещам трудности, не знам едно дете с инвалидна количка как се придвижва и затова аз лично имам.  И затова си казах за тези деца, особено с по-тежките състояния  - наистина не знам как им доставят удоволствие и си казах, че аз имам да доставя малко радост и удоволствие за тях”, разказва Стефи.

Попада на идеята от снимка на подобно съоръжение в Бразилия, публикувана в интернет. Свързва се със създателите,  но те й отказват помощ. Разпространява идеята си и на помощ се отзовава непознат.

„Той донесе съоръжението същия ден, когато каза, че е готово безвъзмездно, без да иска никакви пари. Той е Юлиян Димитранов и това беше може би най-голямото предизвикателство в целия проект, защото знаехме, че трябва да е нещо стабилно, но не много тежко. Хем да издържа, хем да не се счупи”, разкрива Стефи.

Така парабордът е готов да поднесе усмивки на много деца с двигателни затруднения, а Стефани Става доброволец в това да им помага с шофирането. Ели е едно от децата, което се  качва за първи път на параборд:

„Да, хареса ми. Много добре се почувствах. Имаш чувството, че имаш свобода да се движиш”, споделя тя.

Въпреки че Ели има детска церебрална парализа, това не я спира да бъде активен спортист. Тя е много добър плувец, завоювал медали от първенства по плуване. Любител е и на екстремните спортове, а с карането на параборд тя изпраща и ново послание до всички деца в нейното положение:

„Бих им казала да бъдат силни и да не се предават от мечтите си”.