Академик (Свищов) победи Бдин с 3:1 в мач от 28-ия кръг на Северозападната Трета лига. Срещата се проведе в село Ерден (област Монтана) заради лишаване от домакинство на отбора от Видин.

Съперниците си поделиха по едно полувреме. Първото беше за символичните домакини. Те откриха резултата още в 6-ата минута, когато Борислав Борисов центрира и Мартин Димитров насочи с глава топката в мрежата на „студентите“. В следващите няколко ситуации той и съотборниците му обаче пропуснаха да си осигурят победата. На два пъти Янек Кирилов, по веднъж Борисов, Георги Илиев и Димитров се разминаха с гола. Само веднъж съперникът им създаде добра възможност, но Радослав Батов я пропиля. Само за няколко минути след почивката обратът бе факт.

В 47-ата минута играещия треньор Стефан Трайков овладя в центъра на терена, напредна и с шут от границата на наказателното поле изравни. 120 секунди по-късно бдинци опитаха изкуствена засада, но Сонер Хюсеин ги надхитри и изведе Академик напред – 2:1. Постепенно видинските футболисти отпаднаха физически. В 84-ата минута Батов бе изведен сам срещу вратаря и реализира за окончателното 3:1.