С броене от 1 до 12 и кръшно хоро випуск 2019 на ПГЕЕ – Банско се раздели с любимото училище. Изпращането закъсня заради отсъствието на част от зрелостниците, които взеха участие на престижния форум в столицата Webit Festival Europе 2019.

Общо 45 свои възпитаници от специалностите „Компютърна техника и технологии“ и „Компютърни мрежи“ с класни ръководители Славка Балева и Катерина Загорчина изпраща тази година гимназията. 23-ма от завършващите са с отличен успех. Те ще бъдат наградени в деня на бала им, 24 май, по време на официалната церемония по изпращане на знамето  на гимназията.

Сред най-изтъкнатите ученици от випуска е Георги Балев, който завършва четвърти курс с пълно отличие. Той е определен и за тазгодишния носител на приза „Техник на випуска“. Няколко поредни години младежът е сред медалистите на националното състезание „Мога и зная как“. Тази година също се нареди сред най-добрите в страната и завоюва златото в своята възрастова група, както и правото да продължи образованието си без приемен изпит в Техническия университет в София или Пловдив.

С пълно отличие тази година завършва и Ива Дръдалова. Сред изтъкнатите ученици са още Вероника Пицева, Надежда Клечерова и други.

ЯНА ЙОРДАНОВА


  • Випуск 2019 на ПГЕЕ