"За радост, строейки магистралите, обогатяваме музеите. На "Струма" така го правим, че на с магистрала ще има музей. Да се надяваме, че няма да ни върнат закона. Това пречи с години на магистралите, жп линиите, газопроводите. Търговище ще има море, ще ходите за един час. Няма да спираме след новия закон за предварителното отчуждаване. Едно година не можем да мръднем. Сега по новия закон ние си строим, а съдът като определи, ще отчуждим. Това заяви премиерът Бойко Борисов при проверката на АМ "Хемус".

"Сега, като строим, виждам, че всички кариери каменни са раздадени. За наш късмет се оказа, че там, където строим, има хубав камък, който можем да ползваме, и е евтин", заяви още Борисов.

"Като строим магистрали, обогатяваме и музеите. Сега ще видите на "Струма", музеят ще е на самата магистрала. Търговище ще има достъп до море. Движим се по трасето, за да видим какво е. Ще се види промяната", обеща премиерът.

"Трябва до октомври, ноември да сме готови с тези участъци. Заделили сме парите, за да не се говори, че ще имаме път в близкото "социалистическо бъдеще". Мислим и за участъка от Велико Търново до Търговище", заяви още Борисов.

 "Искам да видя на Белокопитово. Догодина октомври-ноември да сме готови с тези участъци. Осигурено е финансирането, за да не говорят пет за шест за светлото социалистическо бъдещ имаме път към бъдещето, а накрая имаме само София - Правец", допълни премиерът.