ДПС дължи обяснение на българите за провокациите, които си позволява по отношение на българския език.

С тези думи водачът на листата на ВМРО – БНД Ангел Джамбазки нападна остро Движението за права и свободи при посещението си в Търговище. Визитата е част от националната му обиколка в Северна България.

Джамбазки се срещна със симпатизанти в центъра на града, с които заедно се отправиха и посетиха традиционния пролетен панаир „Изложение“ Търговище 2019. Според него районът тук е известен с добре развитото си селско стопанство.

„Задачата ни е да браним региона от агресивната и феодална политика на ДПС. Благодаря на хората тук за тяхното гостоприемство“, беше категоричен още най – успешният български представител в ЕП.

Водачът на листата на ВМРО подчерта също, че земеделието е сектор, който трябва да се защитава и това е пътят към преодоляването на регионалния дисбаланс в България.

 „Това е сектор, който България трябва да защитава в Европейския съюз с процеса на предоговаряне на Общата селскостопанска политика за следващия програмен период. Важно е да се отпуснат субсидии за родното производство.“ – допълни още той и подчерта, че е нужно да бъдат насърчавани малките производители, които трябва да станат гръбнакът на българската икономика.