Пуснаха на свобода 35-годишния Яни, сгащен при спецакция в Поморие заради наркооранжерия

Полицаите щурмували къщата на помориеца, където открили 42 растения


Дилърът се надявал да обере реколтата в разгара на летния сезон

35-годишният помориец Яни А. е арестуваният при спецакцията на ул. „Шипка“ в морския град, научи Флагман.бг. Ченгетата получили оперативна информация, че Яни държи дрога в дома си и щурмували къщата му вчера около обяд.

Полицаите открили в двора и на таванска тераса 42 конопени растения, засадени в саксии. Извършеният полеви наркотест показал, че растенията са канабисови. Общото тегло на иззетата листа маса е 110 гр.

Флагман.бг научи още, че Яни вече е пуснат на свобода, без обвинение. Причината за това е, че по случая се чака заключението на експертите, които трябва да изследват растенията. Това се налагало, тъй като някои от тях все още били много малки, защото били засадени съвсем скоро, а помориецът явно се надявал да обере „реколтата“ в разгара на летния сезон.

Становището на специалистите трябва да определи и дали Яни ще бъде обвинен само за държане на наркотици или за държане с цел разпространение. 35-годишният мъж обаче не е криминално проявен или осъждан, което най-вероятно ще му спести престоя зад решетките.


В категории: Крими