Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов заедно с областният управител Галин Григоров бяха сред гостите на провелия се концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военноморските сили и местни изпълнители.

Инициативата, която се проведе в Доходното здание тази вечер, е с конкретна тематична насоченост и жанрова организираност в сферата на патриотичното възпитание на поколението.

Публиката имаше възможност да се наслади на прекрасните изпълнения на Маргарита Хранова, Гуна Иванова, както и на нейната внучка Ива Костадинова, а стартът беше даден с химна на Република България, както и с този на Българската армия.

По време на събитието бяха изпълнени и множество военни, патриотични и фолклорни песни, а на финалът прозвуча песента „Моя Страна, Моя България“.

В началото вицепремиерът и министър на отбраната благодари за топлото посрещане в Русе и приветства присъстващите, пожелавайки им здраве и успех, а на армията кураж, дръзновение и смелост.

Армията не е само декор на Гергьовденския парад, не е само онова, което виждаме, тя е онзи гарант на нашата национална сигурност и на съществуването на България!

За близо 1400 годишната история на България, страната съществува и днес и може да се каже, че е най-старата държава в Европа благодарение на българската армия. Затова кампанията „Бъди войник“ има за цел да представи войската и да обърне вниманието на младите хора към военната професия! Въпреки лишенията, които съществуват и въпреки трудностите пред нашите войни – мъже и жени, армията е стълб на своя народ и има нужда от неговата подкрепа, защото това е едно цяло!“ допълни още Каракачанов

Сред присъстващите бяха още директорът на дирекция „Управление при кризи“ в община Русе Спасимир Димитров, председателят на Общинския съвет и ректор на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, армейското ръководство на територията на Русе, както и заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев.

Припомняме, че настоящото събитие се организира от Министерство на отбраната с подкрепата на Областна администрация Русе, както и на Община Русе.

Напомняме, че утре от 10.30 ч. вицепремиерът Каракачанов ще открие Международния фестивал за поетичен театър „Борба и обич“, който се организира за втора поредна година на територията на Военния клуб. Инициативата, на която се очаква да присъстват младежи от България, Румъния, Кипър, Македония, Сърбия и Молдова, се провежда под негов патронаж.