"Воля" настоява ЦИК да заличи листата на ВМРО за участие в евроизборите и днес внесе сигнал в Централната избирателна комисия за нарушения на ВМРО.

„Причините за това искане са две – нарушаване на правилата и проповядване на противоконституционна и антидемократична идеология. По първата причина - ВМРО са публикували пропагандни материали в печатни и онлайн издания, преди официалното начало на кампанията. Втората причина е още по-сериозна – кандидат от листата на ВМРО обиди с непристойни и цинични думи всички българки. През последните дни сме залети със сигнали от възмутени хора – и мъже, и жени. Както знаете, и във фейсбук има вълна от недоволство. Това е драстично нарушение на Конституцията. Никой няма право да накърнява достойнството на българките. Още по-малко човек, който претендира да представлява държавата в Европейския парламент. Нито той има място в листата, нито ВМРО има място на тези избори, при положение, че такива хора са нейните активисти и знакови лица“,  коментира Елена Аксиева, депутат от ПГ "Воля - Българските Родолюбци“ при внасянето на сигнала за нарушенията в ЦИК.
 
 


Тя подчерта, че ръководството на ВМРО не се е разграничило от гафа, което значи, че и то мислят така. „Нито една жена няма да гласува за тях. Ако гласува - значи приема да я обиждат. Мъжете също- ако ги подкрепят, значи приемат някой така да обижда съпругите им, майките им, дъщерите им. Не можем да си затваряме очите пред такава наглост“, каза още Аксиева.