Феновете на "Ботев" започнаха да се стичат още от ранните часове на днешния ден към Коматево. Тук  бе сборният пункт, от който в 13  часа 27 автобуса с развети знамена в жълто и черно тръгнаха  за големия финал за Купата на България в София срещу градския съперник Локомотив.  

Семейства с деца, ботевсти на различна възраст, облечени в цветовете на любимия си отбор и с викове „победа“ и „ viva канари“ споделиха надеждате си, че тази вечер ще се радват на победа. В същото време и  много привърженици на отбора потеглят с личен превоз за столицата. 

Час по- късно фенове на "Локомотив"  се качиха по автобусите от "Лаута", за да погеглят към София и да поздкрепят любимия си тим във финала за Купата на България. Полицията задържат близо полови час тръгването на привържениците на черно- белите заради тапа на магистралата, както за да не се засрещнат двете агитки на спорещите за приза отбори..

По информацията на органите на реда е добре  да имат предвид, че ще трябва да заредят автомобилите си предварително с гориво, защото от съображения за сигурност, бензиностанциите по магистралата няма да работят, докато покрай тях преминават феновете на двата отбора.

По време на пътуването на феновете по магистралата няма да се допуска спирането им. По целия път ще има позиционирани патрулки. Пристигайки в София, привържениците и на двата отбора ще бъдат разделени, както и след приключването на срещата.

По неофициална информация над 10 хиляди ще са феновете на жълто-черния отбор тази вечер на националния стадион..Двубоят е от 19 часа .

Столичната дирекция на вътрешните работи, съвместно със Столичната община са осигурили места за паркиране на организирано пристигащите в София футболни фенове. За тези на Ботев е предвидено да имат възможност да паркират на ул. "Кирил Видински", а за привържениците на Локомотив - на площада пред Храм-паметник "Св. Александър Невски". Феновете на Ботев ще бъдат настанени в сектори А и Б, а тези на Локомотив - в сектори В и Г.

Очаква се футболистите и на двата отбора да излязат с фланелки с логото на "Пловдив- Европейска столица на културата".

Първи ще си тръгне футболният отбор, който загуби срещата. Победителят - новият носител на Купата на България, ще остане за церемонията по награждаването и ще напусне Националния стадион не по-рано от един час след загубилия тим.

В Пловдив победителят ще бъде посреyнат очаквано от феновете си, които не са били в столицата, а утре от 18 часа носителят на купата ще бъде официално посреyнат пред община Пловдив, като фонтана ще бликне с цвета на отбора грабнал мечтания трофей.