Словенският съдия Дамир Скомина получи наряд от УЕФА да ръководи финала на Шампионската лига между Тотнъм и Ливърпул. Двата английски отбора се изправят един срещу друг на стадион "Уанда Метрополитано" в Мадрид на 1 юни от 22:00 часа българско време.

42-годишният словенец е международен рефер от 2002 година. Той е водил финала на Лига Европа между Аякс и Манчестър Юнайтед преди две години и мача за Суперкупата на Европа между Челси и Атлетико Мадрид през 2012 година. Скомина изпълняваше и функциите на четвърти съдия по време на финала на Шампионската лига между Борусия (Дортмунд) и Байерн през 2013 година.

От началото на сезона словенецът е водил четири мача от най-престижната европейска клубна надпревара, както и два от Лига Европа. На финала в Мадрид негови асистенти ще бъдат сънародниците му Юре Прапотник и Роберт Вукан, а четвърти съдия ще бъде Антонио Матеу Лопес от Испания. Видео асистент рефер ще е холандецът Дани Макели, а негови помощници ще бъдат Пол ван Бьокел, Феликс Цвайер и Марк Борш.