Малко повече от месец остава до края на сезона в първенствата при децата и юношите. В дните до финала ще се опитаме да ви разкажем за част от талантите, които се готвят в Академията на "зелено-белите". Продължаваме поредицата с двама играчи на Берое 2005.

Двамата са родени в един и същи месец, в една и съща година, а разликата помежду им е само…5 дни. „Баткото” Денислав Петков е роден на 5 април 2005 г. Съотборникът му Цветомир Тодоров пък е роден на 10 април. На терена обаче се чува повече думата на Цецо, защото на ръката му стои капитанската лента на отбора на „зелено-белите” в тази възрастова група. „Това за мен е една голяма отговорност. Капитанът е човекът, който трябва да вдигне и да нахъса отбора за игра и за победа”, споделя Цецо.

И той, и Денис започват да тренират футбол преди 7 години. В началото обаче Цецо се занимава и с бойни изкуства. При това цели две години. „Избрах футбола, защото исках да бъда като Христо Стоичков и Димитър Бербатов. Той разви у мен желанието за ежедневни тренировки и физическа активност”, обяснява полузащитникът.

Двамата са категорични, че в момента успяват в трудната задача да съчетаят тренировките с училището. „Справям се”, лаконичен е Денис. „Тази година е много важна за мен по отношение на ученето, тъй като ми предстоят матури”, признава Цветомир Тодоров.

Талантите са на едно мнение и по отношение на участието на Берое 2005 в Зоналната група. По решение на ръководството на Академията и след разрешение от Зоналния съвет на Българския футболен съюз през миналото лято тимът се включи в първенството, в което участват предимно отбори от зона Пловдив. При това с играчи, родени през 2004 г. Въпреки това Берое 2005 успя да запише 9 победи до този момент. „С тези съперници е по-трудно”, откровен е Денислав Петков.

„Това е по-силната група. Лично моето предпочитание е да играя срещу по-силен съперник, защото това ще повиши и нашето ниво на игра”, допълва Цветомир Тодоров.

От няколко месеца и двамата са част от проектонационалния отбор за тази възрастова група. Заедно с играчи от Плевен, Бургас, Разград и Варна талантите на „зелено-белите” взеха участие в двата лагер сбора, проведени във Варна и завършили с двустранна игра. „Чувствам се добре по време на тези лагери”, признава Денислав Петков. „Това ме радва, разбира се, но считам, че имам още да се уча и да подобрявам нивото си на игра. Срещите с моите връстници в проектонационалния отбор ме обогатяват и ме карат да си правя равносметка за това какво трябва да подобря у себе си”, откровен е Цветомир Тодоров.

Днес двамата ще стискат палци за два различни отбора в полуфинала на Шампионската лига. Денис е фен на Ливърпул, докато Цецо предпочита Барселона. Лидерът на каталунците Лионел Меси обаче печели гласовете и на двамата. „Стила му на игра се доближава до това, което искам и аз да постигна във футбола”, обобщава капитанът на Берое 2005.