Ботев Враца и Славия дават началото на плейофната фаза за Лига Европа днес от 17,15 часа на стадиона в града под Околчица.

Мачът за седмото място, което праща на бараж, ще бъде ръководен от рефера Валентин Железов, който е свирил през сезона два двубоя на Ботев, загубени с по 0:2 - от ЦСКА-София у дома и в Разград от Лудогорец.

Треньорът на домакините Сашо Ангелов, който вчера поднови договора си за още един сезон, няма да разчита на нападателя Петър Атанасов, който получи травма в глезена в двубоя срещу Верея. Той е аут и за реванша със Славия в петък. Добрата новина за Ангелов е завръщането в състава след наказания на защитниците Илия Миланов и Венцислав Керчев, както и на Емил Стоев и Даниел Генов. И четиримата ще започнат като титуляри.

В същото време треньорът на Славия Златомир Загорчич се колебае за вратарския пост, като се очаква да заложи на опитния Георги Петков, който изтърпя наказание. Сърбинът ще разчита също и на Димитър Велковски, Милен Гамаков, Янис Карабельов и Георги Йомов, които също бяха със спрени права. "Белите" ще разчитат в атака на намиращия се в добра форма нападател Цветелин Чунчуков, който ще бъде подкрепян от Дарко Тасевски, а по крилата ще връхлитат Ради Кирилов и Георги Йомов.

Вероятни състави:
Ботев Враца: Костов, Тур, Миланов, Кавдански, Керчев, Апостолов, Васев, Мечев, Стоев, Генов, Домовчийски.
Славия: Петков, Велковски, Гамаков, Станисавлевич, Томбак, Карабельов, Шоколаров, Кирилов, Тасевски, Йомов, Чунчуков.

МИНУТА ПО МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК