Продължава да е затруднено движението по автомагистрала „Хемус“ в участъка 28 - 30 км в посока Варна. Това съобщиха от ОДМВР - София.

Голяма колона от автомобили се е образувала на автомагистрала „Хемус“ в района на тунел „Витиня“ в посока Варна. Движението през последния час бележи значително увеличение. По възможност шофьорите трябва да ползват обходен маршрут.

На автомагистрала „Тракия“ задръстването в посока Бургас е почти 15 км. Тапата е в района на Пазарджик. В обратната посока движението не е затруднено. Вижте повече във видеото, което получихме в редакцията на Glas.bg.

Интензивен е трафикът на българо-турската и българо-румънската граница. Това съобщиха от ГД „Гранична полиция“. Информацията за трафика на граничните пунктове е към 15.00 часа.

На българо-турската граница трафикът е интензивен на изход за леки и товарни автомобили.

На българо-румънската трафикът е интензивен на вход за леки автомобили.

На българо-сръбската, българо-гръцката и на границата със Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Километрични колони от автомобили се образуват на АМ „Струма“ в посока Благоевград, преди пътен възел „Бараково“, както и на главен път Е-79 на изхода на Благоевград, предава радио „Фокус“ - Пирин. Движението по основните пътни направления в областта в посока Гърция е изключително натоварено. На много места се образуват колони от автомобили. Сред тях са и пътен възел „Симитли" и Кресненското дефиле.

Полицейското присъствие в областта е засилено, като на различни места са позиционирани полицейски патрули, които следят за спазване на Правилника за движение по пътищата и осъществяват организация, с която се цели да не се допуска образуването на задръствания в първия от поредицата почивни дни. В дефилето служители на „Пътна полиция“ регулират трафика при необходимост. Възможно е струпване на автомобили и в района на прохода Предел.