Засилен е трафикът на АМ“ Тракия“ в района на Пазарджик. Остава натоварено движението по АМ „Хемус“ и по главните пътища от републиканската мрежа, уточняват от Пътна полиция – ГД „Национална полиция“.


От ГДНП са предприети мерки за разполагане на допълнителни полицейски екипи по най-натоварените трасета и изходите на големите градове, които следят за безопасността на движението и при необходимост регулират трафика.

От ГДНП отново напомнят санкцията за движение в аварийната лента - при първо нарушение тя е в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача.
 
Междувременно двама тарикати вече бяха "изловени" от потребители на фейсбук групата "I see you KAT - магистрала Хемус". Шофьорите най-безцеремонно си шпорят в аварийната лента на въпсрония аутобан.
 
 
 
 
 
Припомняме, че още е интензивен трафикът и на граничните пунктове. На българо-сръбската граница трафикът е интензивен на изход за леки и товарни автомобили. На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На българо-гръцката граница трафикът е интензивен на изход за леки и товарни автомобили.

На българо-турската граница  трафикът е интензивен на изход за леки и товарни автомобили. На българо-румънската трафикът е интензивен на вход за леки и товарни автомобили.