Ексклузивно! Тома Айляка спечели битката си за живот, събуди се от кома след тежък инсулт

Папи, както е известен Тома Айляка сред приятелите си, се усмихва дни след като е преживял най-трудния момент в живота си


Риалити звездата говори трудно, има двигателни проблеми, но е категоричен, че ще се изправи на крака час по-скоро

Риалити звездата Тома Талепов, известен на бургазлии като Айляка, вече е контактен, след претърпян тежък хемореологичен инсулт преди две седмици. Както Флагман.бг писа на 13 този месец Тома бе приет в критично състояние в МБАЛ „Бургасмед”.

От медицинския му картон става ясно, че той е бил в състояние на кома в продължение на два дни. Събудил се е на 15 април. Днес, на 26 април, той вече е в отделението по Неврохирургия на УМБАЛ-Бургас, говори изключително трудно. Инсултът му е причинил и сериозни двигателни увреждания. Предстои му дълга рехабилитация. Тома обаче е боец и го е доказал неведнъж в живота си. Категоричен е, че час по-скоро ще се изправи на крака и ще се върне към нормалния си живот.

„Искам само да си взема въдицата и да отида край морето. Преживях нещо ужасно. Благодаря на всички, които бяха до мен в този момент – дъщеря ми, съпругата ми, моите приятели - Петър Биберов, Калчо Михов, Тодор Ташев и всички, които ми оказаха подкрепа”, каза пред Флагман.бг Айляка. Нямаше да съм жив, ако не бях попаднал в ръцете на изключителните професионалисти от МБАЛ „Бургасмед”.

Специални благодарности на д-р Светла Кисьова, допълни Айляка. Следващите 6-7 дни той ще е в отделението по Неврохирургия на УМБАЛ Бургас, а от днес за пръв път се срещна с хора извън своето семейство и отговаря на многобройните съобщения, които е получил във Фейсбук.

Айляка показа пред Флагман.бг мобилния си телефон, които имаше няколко стотин съобщения от негови приятели. Припомняме, че емблематичният бургазлия придоби национална популярност с участието си в риалити формата „Фермата”.


В категории: Бургас