Днес в 20:30 часа Левски приема Берое в сблъсък от 5-ия кръг на шампионския плейоф в Първа професионална лига. Двубоят до голяма степен може да се счита за протоколен и за двата отбора. Домакините на практика загубиха шансове в битката за титлата след загубата от Лудогорец и равенството с ЦСКА-София. те изостават на цели 11 точки от върха и на практика ще доиграват сезона. Въпреки това “сините” нямат право да се отпускат и трябва да завършат кампанията позитивно и да играят за честта си и за своите фенове, които бяха до тях през цялото време.



За Берое ситуацията е сходна. Старозагорци реално не се борят за нищо излизат само за престиж на “Георги Аспарухов” тази вечер. Играчите на Александър Томаш неведнъж са поднасяли неприятни изненади на грандовете и ще опитат отново да сторят нещо подобно.

Добрата новина в Левски е, че част от контузените и наказани играчи се завръщат в групата. Треньорът Георги Дерменджиев отново ще може да разчита на Иван Горанов и Валери Божинов. Единствено Еркебулан Сейдахмет и Седрик Унтонджи остават в лазарета. Очаква се “сините” да излязат в състав Михайлов на вратата и пред него Миланов, Деян Иванов, Рейш и Горанов в отбрана. Тиам и Райнов ще действат като опорни халфове, а Мариани ще бъде в роялта на плеймейкър. Станислав Иванов и Паулиньо ще започнат на крилата, а атаката ще води Костов.


В Берое проблемите са доста повече. Старозагорци идват без контузените Вандерсон, Владимир Гаджев, Никита Баранов и Георги Ангелов. Александър Василев пък е наказан. Така Томаш се оцаква да заложи на Перниш под рамката и четворката Желев, Алкан, Бандаловски и Леони в защита. охене, Цветков и Меледже ще са триото в средата на терена, а в атака ще действат Бригидо, Еуженио и Камбуров.



В редовния сезон двата тима си размениха по една победа. Левски спечели с 1:0 на “Герена”, а в ответния мач Берое се наложи с 2:1 под Аязмото. В общата статистика “сините” имат сериозно предимство от 55 победи, 29 равенства и 23 загуби. Освен това старозагорци се представят доста зле далеч от дома в последно време. Отборът е спечелил едва 1 точка в последните си 5 гостувания, като в тези двубои е вкарал само 1 гол.

Първа професионална лига, шампионски плейоф, 5 кръг:

ЛЕВСКИ - БЕРОЕ

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ: Михайлов, Миланов, Иванов, Рейш, Горанов, Тиам, Райнов, Мариани, С. Иванов, Паулиньо, Костов

БЕРОЕ: Перниш, Желев, Алкан, Бандаловски, Леони, Цветков, Охене, Меледже, Бригидо, Еуженио, Камбуров

Стадион: “Георги Аспарухов”, София
Съдия: Стефан Апостолов
Начало: 20:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!