След отпадането от Ботев (Пловдив) в турнира за Купата на България в ЦСКА-София няма да мине без сътресения. На “Армията” вече калкулират поредната пропиляна година и ръководството обмисля смяна на политиката. Тя вероятно ще засегне и треньорския пост, защото любимецът на много от феновете Любослав Пенев не постигна търсеното израстване на отбора във важните мачове. Интересното е, че след двата сблъсъка с “Канарчетата” именно техния наставник Николай Киров се изкачва нагоре в листата на кандидатите за нов треньор на “червените”. Той определено е сред фаворитите, след като доказа, че може да развива отбора си в трудна ситуация, без сериозен финансов ресурс и с огромно текучестно на основни изпълнители. Освен това с евентуалното привличане на Белия от “Армията” виждат надежда, че биха могли по-лесно да вземат Тодор Неделев и Кристиан Димитров, които така ще получат възможност да продължат да работят с досегашния си наставник.Договорът на Киров с Ботев е за още една година и пловдивчани вече дадоха ясни индикации, че искат да го задържат за още по-дълъг период. Бултрасите също много трудно биха преглътнали подобна развръзка, въпреки че е очевидно, че наставникът има потенциал да се развива в професията. Все пак той е на път да изведе “Канарчетата” до трети трофей, след като спечели Купата на България през 2017 година, а след това победи и Лудогорец за Суперкупата. Без сериозна селекция под ръководството на Белия Ботев изнесе и доста силни мачове в Европа, успявайки да острани клубове с далеч по-голям бюджет като Бейтар (Йерусалим).

На “Армията” пък има доста от какво да са разочаровани, след като харчат доста повече за селекция и заплати на футболистите, а на практика резултатите не са особено добри в последните три години.


Освен Любо Пенев за мястото си в ЦСКА-София трябва да се притесняват и доста от играчите. На “Армията” си дават сметка, че не е нормално в мач с такъв заряд отборът да допусне гол от съперник, който е с 9 души на терена. Шансовете за титлата също драстично намаляха след нулевото равенство с осакатения Левски. Игровите проблеми са налице и за това е нормално да се търси отговорност най-вече от спортно-техническия щаб.

“Меридиан мач”