Григор Димитров загуби от чилиеца Николас Джари с 6-2, 4-6, 6-7(2). Победителят ще играе утре на четвъртфинал срещу шампиона от Sofia Open 2019 Даниил Медведев.

Българинът спечели сравнително лесно първия сет, въпреки тежките условия. Джари също успя да се нагоди и се върна в мача след равностойна втора част. В средата на третия сет срещата беше прекъсната заради дъжд.

След подновяването след бързи сервис геймове се стигна до тайбрек. В него Григор направи серия от грешки и приключи с Barcelona Open 2019.

Мачът започна с известно закъснение, защото валеше слаб дъжд. Съдията все пак реши той да се играе.

Кортът беше много бавен и Григор допусна пробив в първия гейм. Той се усети бързо и се нагоди по-добре към условията и веднага върна пробива.

Станахме свидетели на тенис, който повече приличаше на такъв на трева. Две-три прехвърляния на мрежата и грешка. В този период по-добрите технически умения и сервис на българина се оказаха решаващи и той след още два пробива и само за 29 минути взе първия гейм с 6-2.

Последва отпускане и Джари, който реши да бъде по-агресивен като на шега проби отново в първия гейм. Чилиецът започна да печели подаванията си и дори затрудняваше Григор, когато сервира.

В края на сета кортът малко поизсъхна и вдяхме няколко хубави разигравания. Джари поведе с 5-3 и 40-0 при сервис на Григор. Сервисът на българина измъкна гейма след четири сетбола за чилиецът. Все пак Джари отново си взе подаването и след 38 минути изравни сетовете след 6-4.

Условията отново станаха тежки, но до 3-2 за Григор нямаше нови пробиви. Тогава Джари помоли съдията да прекъсне играта, мотивирайки се със засиления дъжд. Така след 1 час и 30 минути на корта, двубоят беше прекъснат.

След като спря да вали бяха направени съответните ритуали по почистване и изсушаване на корта и играта беше подновена.

Последваха бързи сервис геймове, в които само при 3-2, когато сервираше Джари и при 5-5, когато сервираше Димитров се стигна до 40-40.

Всичко се реши в тайбрек. В него българинът игра безобразно, особено в точките, в които сервира. Той даде инициативата на съперника си, направи грешки и загуби с 2-7.

Лошият корт направи срещата изключително непривлекателна за гледане. Дългите разигравания бяха невъзможни и играта беше почти като на трева, но без топката да отскача. Може да се окаже, че в тениса има четвърта настилка за игра – мокър клей.

Димитров доминираше повече от час, но леко загуби втората част. За пореден път участието в Барселона е провал и точките от миналата година не бяха защитени./Topsport.bg/