По познат от миналата година формат ще се проведе новото държавно първенство на България по плажен футбол. Това реши на днешното си заседание Комисията по бийч сокър към БФС. Отборите ще играят по системата всеки срещу всеки в три кръга, които ще се проведат в различни градове. Най-добрите четири тима ще се класират за Суперфинала, в който ще определят новия шампион на страната с нови двубои помежду си.


За разлика от миналото лято, участниците няма да бъдат определяни предварително в градски първенства, а директно ще подават заявки за държавното. Точните дати за въпросните кръгове ще бъдат упоменати в Наредбата, която отборите, желаещи да участват, ще могат да получат веднага след празниците. До 10 май те ще имат срок за записване. Комисията по плажен футбол запазва условията за участие като миналата година.
На заседанието стана ясно, че Стара Загора ще бъде един от новите центрове на плажния футбол в България, като се очаква да бъде домакин на единия от трите кръга, както и да има свой отбор участник в надпреварата.
Комисията препоръчва на градовете, развиващи атрактивния спорт, да провеждат местни първенства и това лято, но те няма да имат касателство с държавното.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html