Майката на изоставеното в Пловдив бебе е на 26 години и се казва Галя. 28-годишният баща се казва Григор, а името на бебето Мехмед.

Според Галя решението да изостави бебето се породило спонтанно. Тези обяснения е дала след ареста си младата жена. Тя е обяснила, че има финансови проблеми и не може да се грижи за малчугана.

Живее в село Обручище. Тя е взела пари на заем от своя приятелка, за да отиде до Пловдив след като е изоставила Мехмед. Искала е да види какво се случва с него, но на паркинга където е било оставено детето, е имало много ченгета и тя се уплашила и си тръгнала.

На брифинг в Пловдив шефът на полицията старши-комисар Атанас Илков и районният прокурор Чавдар Грошев разказаха, че на 24 април около 14 часа случайно минаващ човек през паркинга на Централна гара видял детето. Изтръпнал, защото кола маневрирала наблизо и имало опасност да го прегази. Веднага дал знак на водача да спре и се обадили в полицията. Мехмед е роден на 28 декември 2018 година и е на 5 месеца.

Семейството на майката живеело в крайна бедност, а тя имала още едно по-голямо дете. Бащата Григор, обаче, е заявил, че иска да си гледа детето. Той е от Пловдив. Последните месеци живеел при свои роднини в Кричим.

До разплитане на развръзката се стигнало вчера, когато в полицията в Пловдив отишъл мъж, разпознал бебето по снимката. Той казал, че познава родителите, които първо живеели в "Аджисан махала", но към момента били в Кричим. Пред униформените бащата казал, че не виждал нито майката, нито бебето няколко дни. Обяснил, че докато той е бил на работа, без негово знание, тя е отишла в Пловдив, където явно е оставила бебето. Григор ходил до града под тепетата, обикалял гарата, където обикновено Галя просила, но не открил следа нито от жена си, нито от детето си.

Безотговорната майка е заплашена от затвор до 2 години и обществено порицание.