Районна прокуратура-Казанлък привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за изнудване.

До момента е установено, че от 17 до 24 април посетили дома на пострадалия 36-годишен мъж в Бузовград. Те го заплашили с убийство и унищожаване на имуществото му, поискали той да й им даде 20 000 британски паунда. Тъй като пострадалият не е разполагал със сумата, на 23 април била направена уговорка да се срещнат на следващия ден и той да им даде парите. На 24 април двамата обвиняеми на 37 и на 38 години се срещнали с потърпевшия, който им предал 2 400 лв. и 200 британски паунда.

Непосредствено след предаването на парите М.Н. и П.Д. били задържани с получената сума.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък са извършени огледи на местопроизшествие и на автомобил, разпознаване на лице, освидетелстване на лица, разпити на свидетели, двама пред съдия,  назначени са експертизи, събрани са писмени доказателства. Продължават активните действия по разследването.

Преценявайки степента на обществена опасност на извършителите и на деянието им, Районна прокуратура-Казанлък задържа за срок от 72 часа обвиняемите. Днес ще бъде внесено искане в Районен съд-Казанлък  за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.