Лондон. Шокираща анкета показва, че избирателите искат британския премиер Тереза Мей да реализира Брекзит в рамките на следващите пет седмици, за да избегне унизително поражение на предстоящите избори за Европейски парламент, пише евроскептичното британско издание The Daily Express.
Две трети от участниците в проучването на The Sun са заявили, че Мей трябва да прокара сделката си за Брекзит през Камарата на общините преди 23 май, защото Великобритания така или иначе със сигурност ще излезе от Европейския съюз.
Повече от две трети (68%) смятат, че Великобритания не трябва да участва в изборите за ЕП, докато 32% са на обратното мнение. 29% от респондентите вярват, че Обединеното кралство трябва да излезе от Съюза без сделка, а 19% искат премиерът да постигне сделка с лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбан – дори това да означава оставане в митническия съюз. 15% са казали, че британските депутати трябва да подкрепят сделката на Тереза Мей.
В същото време 14% са заявили, че ще гласуват за новата „Партия Брекзит“ на Найджъл Фараж на европейските избори.
Бившият депутат на „Торите“ Дъглас Карсуел каза: „Подозирам, че много привърженици на Брекзит, като мен, ще гласуват за всеки друг, но не и за Консервативната партия“.

Превод и редакция: Иван Христов