Броени дни преди Страстната седмица заслужилият гражданин на Дряново - Станислав Генчев, член на УС на ФК Локомотив (Дряново), и Тодор Георгиев – Председател на футболния клуб, поискаха финансова помощ от Община Дряново за обезпечаване на домакинските мачове и гостуванията на мъжкия представителен отбор.

В молба до Кмета и Председателя на Общински съвет те декларираха, че в спортно-техническо отношение отборът е стабилен, което показват и резултатите през пролетния полусезон. Към момента Локомотив е с 8 точки , т.е. е с по-добро класиране от други 5 отбора в групата за този полусезон. Локомотив (Дряново) досега е спечелил две категорични победи над водещите отбори в групата – над Бдин с 4:0 и над Ком (Берковица) с 3:0 и е постигал две равенства: като домакини, срещу отбора на Трявна 0:0, и като гост на Мездра 1:1.

Надеждата на ръководството на клуба за подкрепа от Община Дряново идва в момент, изключително важен и решителен за оставането на отбора в Трета лига. Един положителен отговор на молбата за финансова подкрепа за отбора би помогнал това да се случи.

Решението на УС на клуба да се поиска финансова помощ от инж. Мирослав Семов, в качеството му на градоначалник, се основава и на неговата предизборна програма отпреди 4 години, в която той декларира, че ще развива футбола в Дряново и ще помага на мъжкия отбор, ако той влезе в Трета Лига. 

Снимки: Радослава Кунчевска