Какво агнешко месо можем да открием в магазините преди Великден и как да разпознаем какво купуваме. Това коментираха пред сутрешщния блотк на Нова телевизия Симеон Караколев от Националната организация на овцевъдите и ветеринаря доктор Станимир Спасов.

„Миналата седмица се натъкнахме на любопитна гледка, след като попаднахме на македонско месо – разказа симеон Караколев. - Подали сме сигнал до агенцията на храните за нарушаване на правата. Призоваваме агенцията по храните да са крайни в мерките. Месо, което е било предназначено за Гърция, но като е върнато, са го пласирали тук. Категоричен съм, че българските производители могат в момента да задоволят пазара за празниците”.

 „Започнали сме проверки още от 15 април – каза ветеринарят доктор Станимир Спасов. - . Вчера постъпи сигнал, че в една от веригите се предлага месо, цели охладени агнешки трупчета с нечетлив печат. Открихме месо, отгледано и заклано в България с всички необходими документи и новозендалнско замразено – също с документи. В друг магазин открихме нечетлив печат. Веднага наложихме забрана и започнахме обратна проверка. Всичко в рамките на закона ще направим да видим откъде е дошло това месо.

Това, което знаем към момента е, че е дошло от регистрирани складове, които предстои да бъдат проверени. Данните ни са, че това месо е проверено от гръцки ветеринари”.