Мухите могат да изглеждат като неизменна част от живота и напълно неизбежно. Има обаче няколко просто неща, които може да направите, ако искате да се отървете от тях.

От тайната наСподелихме ви и 

Всъщност тези неща не важат само за тях, а и за всички така досадни насекоми, които честичко намираме в дома си и просто побесняваме или се погнусяваме при вида им.

Елиминирайте хранителните източници

Опитайте се да погледнете дома си по начина, по който една муха би го погледнала. Планини от немити съдове в мивката, препълнане кофа за смет и купичка с храната на домашния ви любимец. Това са все неща, които привличат насекомите. Разходете се стая по стая и направете всичко нужно, за да се отървете от тези неща.

Това не трябва да бъде правено от време на време, а постоянно.

Почиствайте след домашните си любимци.

Ако имате нужда от причина да чистите по-често дома си – ето ви една такава. Мухите снасят между 75 и 150 яйца наведнъж и предпочитат да го правят върху изпражнения. Почиствайте честичко пясъка на вашето коте.

Отново подчертаваме, че е много важно да поддържате чиниите, в които ядат, чисти.

Разберете от къде мухите влизат в дома ви.

Някои мухи могат да влязат с отварянето или затварянето на врати или прозорци. Добре е да сложите комарници.

Използвайте капани

Това е страхотен начин, с който може да отблъснете насекомите. Направете им капан. Той ще примамва мухите и те просто ще умират. Може да използвате празна пластмасова бутилка.

Сложете в дома си специални растения

Този съвет е полезен за всички, които не си падат по опасните химикали и вещества. Мухите не понасят лавандулата, ментата, лимоневата трева и босилека.

Репелент спрей

Опитайте с етеричните масла, които плашат мухите и направете свой собствен спрей. Сложете от него в кухнята и близо до вратите и прозорците. Разбира се добре е да го слагате редовно. Може да използвате и готови продукти срещу насекоми.

Харесайте където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!