Агнетата в Гърция се продават по-евтино отколкото у нас. Миналият Великден за първи път нашият пазар беше завладян от предлагани на по-ниски цени мръвки от комшиите, съобщава „Телеграф“.
 
 
По магазините в скъпите райони на Атина вече се предлагат пресни агнета за по 5,49 евро за килограм. В същото време у нас агнешкото все още е само замразено на цена 12-14 лв. При това повечето е вносно – предимно от Нова Зеландия и Испания.
 

 

 

 


 
Супермаркетите ще започнат да зареждат прясно агнешко от следващата седмица.
 
„Тази година проверяваме трупното месо за наличие на печат. Животните, които са отгледани в България и тук са заклани, ще трябва да имат син печат. Тези, които идват от друга държава, но са заклани в наша кланица, ще трябва да имат червен печат“, каза д-р Валя Викьова, началник отдел „Контрол на храните“ към БАБХ.