Една от холандските легенди на световния футбол Рууд Гулите сподели, че според него воденият от Хосеп Гуардиоа Манчестър Сити е отпаднал от Тотнъм на 1/4-финалите в Шампионската лига, защото каталунският специалист не е имал в състава си Лионел Меси.

"Всичко е защото го няма Меси. Той прави голямата разлика. Гуадиола опита с Байерн, но единствено беше близо до трофея. Но не го спечели. Да печелиш всяка година титлата в Бундслигата не е кой знае колко голямо постижение, защото тимът го прави почти всяка година", заяви холандецът пред beIN SPORTS.

"В момента Пеп иска Шампионската лига, но се усеща голяма мъка у него, защото не постига тази цел. В Барселона той имаше голям отбор. Меси вече бе интегриран от Рийкард преди това. След това стана и най-важният играч, решавайки толкова много мачове", добави Гулит.

Гуардиола не достига полуфиналите на Шампионската лига за трета поредна година с Манчестър Сити, отпадайки все на 1/4-финалите. Той е триумфирал в турнира през 2009 и 2011 година начело на Барселона.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/19 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ