В събота на площада пред Катедрален храм "Св. Успение богородично" град Варна близо 15 000 души от цяла Североизточна България постигнаха нов рекорд, като само за ден предадоха над 1 милион пластмасови капачки, това съобщи организаторът на събитието Владислав Николов.

Ето какво пише още той в свое съобщение до медиите:

"На организираното мащабно събитие от Варненското Сдружение "Аз Вярвам и Помагам" бяха събрани 22 тона капачки, които ще бъдат предадени за рециклиране, а със събраните средства ще се закупи и дари медицинска апаратура в най-големите и изключително значими отделения в Североизточна България по неонатология в АГ болница "Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна" и отделението по детска хирургия в Окръжна болница "Св. Анна - Варна".
По време на събитието преминаха двойно повече деца, които имаха уникалната възможност да посетят първото по рода си благотворително "Училище по рециклиране "Аз Вярвам и Помагам"", по време на което ученици от IV -та гимназия във Варна, които имат интерес към Екологията, заедно с докторанти и преподаватели от Катедра по "Екология и опазване на околната среда" към ТУ -Варна им преподаваха значението и важността от рециклирането на хартията, пластмасата и стъклото.
По-малките деца бяха впечатлени и не спираха да се снимат с ЕКО - героите "Капачкомен" и "Принцесата на капачките" с което успяха да мотивират и много възрастни също да се снимат с тях и да преживеят истински празник на добротата.
Пластмасови капачки бяха предадени от десетки Общини, като Разград, Попово, Търговище, Две могили, Исперих, Каварна, Бяла, Белослав, Дългопол, Ветрино, Провадия и много други.
Събитието бе уважено за пореден път от г-н Иван Портних - кмет Община Варна, г-н Тодор Иванов - зам. кмет Община Варна, г-н Валентин Василев кмет Община Разград, г-н Деян Иванов - кмет Община Белослав, представители от администрациите на Община Каварна, Община Исперих, Община Бяла и десетки други градове и села."


 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html