Експерт направи разкритие за катастрофата с Лютви Местан: Кръстовището е смъртоносно!

Местопроизшествието с Местан - близнак на участъка, погубил футболистите от Павликени
Тема в развитие
Експерт направи разкритие за катастрофата с Лютви Местан: Кръстовището е смъртоносно!Излуваха нови подробности около зверското меле с Лютви МестанДрамата е жестока! Родителите на бебето, загинало при катастрофа с колата на Местан, научили за смъртта му едва преди часовеЩе бъде ли наказан Местан за катастрофата край КърджалиПроф. Черкезов: Бащата на починалото бебе край Кърджали вероятно е със спукан прешлен
Очаква се да повдигнат обвинения на Местан за тежката катастрофаПроговори шофьорът, пометен от колата на Лютви МестанИзвънредно! Арестуваха Лютви Местан след кървавата катастрофа край МаказаРумяна Арнаудова с извънредни разкрития за кървавото меле с участието на Лютви МестанОтведоха Лютви Местан в Районното след зверската катастрофа със загинало бебеЧерна неделя! 6-месечно бебе е загинало при адското меле с колата на Лютви Местан Извънредно! Лютви Местан в кървава катастрофа край Маказа, има пострадали
виж още
скрий

Пътят е направен така, че да предполага за инциденти, смята Богдан Милчев

Мястото на катастрофата с Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе, създава предпоставки за трагични инциденти. Движението там е организирано по идентичен начин с участъка в района на свищовското село Горна Студена, където миналата година живота си загубиха четирима футболисти от Павликени.

"Нямаме статистика за инцидентите в този пътен участък, но още на пръв поглед излизат няколко неща. Първото е, че преди кръстовището няма знак за ограничение на скоростта. Второто е, че е поставен знак "Стоп", но няма хубава видимост, защото от едната страна имаме завой. Този пътен участък е идентичен с онзи, при който скоро загинаха няколко футболисти", алармира Богдан Милчев от Института по пътна безопасност, цитиран от Dir.bg.

Четиримата млади спортисти от Павликени бяха пометени от ТИР през нощта на 12 срещу 13 септември миналата година. Също като при инцидента с Лютви Местан, те са се включвали с колата си в главен път, като и досега остава спорно дали са спазили знака "Стоп" и дали съобразяването с правилника е било достатъчна гаранция за предотвратяване на трагедията.

Според Богдан Милчев при случая с Местан организацията на пътя за Маказа при разклона за село Закорско повишава аналогично риска от тежки произшествия и кръстовището може да се нарече смъртоносно. Той е категоричен, че "Не говорим дали в случая участва известен човек, просто пътят е направен така, че да предполага за инциденти. Кръстовището е смъртоносно".


В категории: Животът