Снимка: "Морско око"

Възможно е държавата да стане инвеститор в стадион Варна, съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев в ефира на БТВ. 


Министър Кралев разкри детайли около плановете за евентуалната съвместна кандидатура за домакинство на Европейско първенство по футбол на България, Гърция, Румъния и Сърбия.

За да отговаряме на критериите за домакинство трябва да се направят няколко стадиона.

"При нас в България трябва да направим 3 стадиона. Аз ще настоявам да имаме най-ниската възможна инвестиция, която може да се направи. Два стадиона от 30 хиляди и един от 40 хиляди. 40-хилядният може да е новият Национален стадион в София. Двата други - има три града, които принципно са одобрени - Пловдив, Бургас и Варна. 

Ако вървим към Европейско, във Варна се строи нов стадион "Варна", който е с капацитет 23 хиляди места. Ако държавата се включи с акции в този проект, може с много малко средства да е доплати още за 7 хиляди места, да се ъпгрейдне до 30 хиляди места. И с много малко инвестиции може това де се получи.", посочи Красен Кралев

"Важно за избор на градовете домакин са и съпътстващата инфраструктура - летища и хотели. Ще говорим с местните власти. Този стадион трябва да се използва от местните отбори. Няма как да построим стадион, а местните отбори да играят на друг терен. Иначе стадионът се обезсмисля. Такъв стадион е много скъпо съоръжение. За да се поддържа, за да се издържа, трябва да е използва максимално.".

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html